Teknoloji

Google’ın Gmail’i kurumsal e-posta alanında daha iddialı hâle gelecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Gartner geçtiğimiz cuma günü yayınladığı raporda, Google’ın Gmail çözümünün pazarda çok küçük bir paya sahip olmasına karşın kurumsal e-posta alanında Microsoft’un yerini almaya hazır olduğunu belirtti. Gartner’ın araştırmadan sorumlu başkan yardımcısı Matthew Cain “Gmail’in kurumsal e-posta payı şu anda yüzde 1 civarında dolanıyor, kurumsal bulut e-posta pazarındaki payı ise pazarın yarısına yaklaşacak kadar.” diye konuştu.

Cain, “Bulut tabanlı e-posta hâla gelişme aşamasında olup, tüm kurumsal e-posta pazarının sadece yüzde 3-4’lük bir kısmını oluştursa da, payını 2016 yılının sonuna kadar tüm pazarın yüzde 20’lik kısmına, 2020 sonunda ise yüzde 55’lik kısmına yükseltmesini, yani büyüyen bir sektör olmasını bekliyoruz.” diye eklemede bulundu. Cain’e göre Gmail ana akım bulut e-posta sağlayıcısı olarak nitelendirilmeli. Microsoft Exchange ve Gmail’in son bir kaç yıldır momentum kazanan iki çözüm olduğunu, Novell GroupWise ve IBM Lotus Notes/Domino gibi çözümlerin kan kaybetmekte olduğuna dikkat çekiliyor.

Cain, şirketlerin e-posta servislerini bulut ile açık sunucular arasında bölüştürmeyi göz önünde bulundurduklarını, bunun da Microsoft’un işine geldiğini belirtiyor. Buna ek olarak Gartner, Google ile Microsoft arasında sürmekte olan rekabetin diğer oyuncuların pazara girişini daha da zorlaştıracağına dikkat çekti.

İlgili – Gartner

İLGİLİ HABERLER