Teknoloji

Google’ın Exchange ActiveSync desteğini sonlandırması Microsoft’u şaşırttı

Google geçtiğimiz haftasonuna girilmeden hemen önce 30 Ocak tarihinden itibaren yeni cihazlarda kişisel Gmail hesapları için Exchange ActiveSync desteği vermeyeceğini açıklamıştı. Bu problem Windows 8, Windows RT ve Windows Phone cihazları üzerinde Gmail hesabı kurmak isteyenleri doğrudan ilgilendiriyordu. Microsoft ilk etapta bu konu hakkında açıklama yapmadı, görüşleriniyse birkaç gün sonra hazırladığı bir blog yazısıyla paylaştı.

Microsoft çalışan Dharmesh Mehta tarafından kaleme alınan yazıda Redmond şirketinin Google’ın duyurusu karşısında yaşadığı şaşkınlıktan bahsediliyor. Anlaşılan o ki, Microsoft’un Windows 8 stili Mail uygulaması ve Windows Phone’da yaşanacak muhtemel problemlerin çözümü için hemen atacağı adımlar bulunmuyor. Mehta, Microsoft’un Google’ın duyurusuna ilk resmi cevabı niteliğindeki yazısında Gmail’i ücretsiz olarak kullanan birçok insanın mobil ortamda e-posta deneyiminin şu anda daha eski bir protokole yapılacak indirgeme nedeniyle olumsuz olarak etkileneceğini kaydetti. Microsoft’un Outlook.com servisini ve Exchange ActiveSync’i öven Mehta bu protokolün e-posta, takvim ve kişileri mobil cihazlarla eşlemeye izin verdiğini kaydetti, insanları müşterileri ön plana koyan kendi e-posta servislerine davet etti.

Hazırlanan yazının üslubu ve Outlook.com’a geçiş gibi bir çözümün önerilmesi Microsoft’un bu Gmail problemine yönelik herhangi bir çözümünün olmadığını gösteriyor. Doğrusunu söylemek gerekirse Microsoft’un, şu anda kişi ve takvim bilgilerini eş zamanlama için Exchange ActiveSync yöntemini kullanan Windows Phone ve Windows 8’de Gmail hesaplarının varsayılan kurulum seçeneklerinin değiştirilme planını belirlemesi için biraz acele etmesi gerekiyor.

The Verge sitesinin kaynaklarından edindiği bilgilere göre Microsoft’un mühendislik ekipleri şu anda yeni durumun işletim sistemlerini nasıl etkileyeceğini belirlemek için çalışmalar yapıyor. Sonrasında Gmail desteğinin gelecekte nasıl kesintisiz bir şekilde sağlanacağıyla ilişkin detaylı bilgiler gelecektir.

İlgili >> Microsoft Office Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER