Teknoloji

Google’ın ”Bir Gözlüğüm Olsaydı” yarışmasının kazananlar listesi ünlülerle dolu

Google’ın yeni ürünü Glass için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Yayınladığı çeşitli ön izleme videolarıyla gözlüğe yönelik beklentileri ateşleyen Google, Twitter ve Google+ üzerinden düzenlediği ”Bir Gözlüğüm Olsaydı” yarışmasının kazananlarına Glass’ı önceden satın alma imkanı sunacağını duyurmuştu. Yarışmacıların ”Bir Gözlüğüm Olsaydı” etiketini kullanarak katıldıkları yarışmanın ilk kazananlar listesi açıklandı. Listeyi inceleyen Stanford Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü doktora öğrencisi Andrej Karpathy ilginç sonuçlara ulaştı.

google-glass-021112

Yarışmaya Twitter üzerinden katılanları inceleyen Karpathy, herkese açık verileri kullanarak gerçekleştirdiği analizde kazananların yarışmadaki başarılardan ziyade, Twitter üzerindeki takipçi sayılarına göre seçildiğini belirtti. Google’dan The New York Magazine’e yapılan açıklamada başvuruların bir algoritma üzerine kurulu bağımsız panel tarafından incelendiği ifade edilse de, Karpathy’nin ortaya koyduğu sonuçlar durumun pek öyle olmadığını gösteriyor.

Kazananlar listesinde dikkati ilk çeken durum çok sayıda ünlünün olması. Rapçi Soulja Boy, How I Met Your Mother dizisiyle tanınan Neil Patrick Harris, eski ABD Temsilciler Meclisi Sözcüsü Newt Gingrich, Foursquare CEO’su Dennis Crowley, oyun tasarımcısı Cliff Bleszinski, MythBusters ile tanınan Adam Savage ve şarkıcı Brandy Norwood göze çarpan ilk isimler. Bu isimlerin listede yer alması, Google’ın takipçi sayısı fazla olan yarışmacılara, pek de şaşırtıcı olmayan bir biçimde, ilgi gösterdiğini ortaya koyuyor. Twitter üzerinden 2318 kişinin kazandığı yarışmada kazananlardan sadece 602 tanesinin 100 veya daha az takipçiye sahip olması Karpathy’nin dikkatleri çekmeye çalıştığı noktanın altını çiziyor. Şirketin bu yarışmayı tamamen tanıtım amaçlı olarak düzenlediği göz önüne alınınca, etki alanını geniş tutma isteği kulağa fazlasıyla mantıklı geliyor.

İlgili >> Betabeat, The New York Magazine

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER