PAYLAŞ

Google’ın Mountain View’deki meşhur yerleşkesini yeniden tasarlama ve yeniden inşa etme yönündeki planları bir süredir konuşulmaktaydı. Şirketin Bayview adını taşıyacak yeni yerleşkesine dair ilk tasarımlar Vanity Fair tarafından yayınlandı. 102 dönümlük bir araziye kurulacak olan bu yeni yerleşkenin Seattle merkezli NBBJ şirketi tarafından hazırlanan planlarına bakıldığı zaman Google’ın mevcut Mountain View yerleşkesine göre radikal değişiklikler görülmese de, bazı noktalardaki farklılıklar dikkat çekiyor.

google-bayview-plan-240213

Yerleşkedeki tüm çalışanlar arasındaki maksimum yürüme mesafesinin maksimum 2.5 dakika olacak olması bu farklılıklar arasında en ilginç olanlardan. Bu kadar geniş bir tesiste böyle standart bir sürenin verilmesi neredeyse imkansız olsa da projeyle ilgilenen inşaat mühendisi David Radcliffe duruma bir açıklama getirmekte gecikmiyor. Radcliffe çizimlerde görülen eğilmiş dikdörtgenlerin ”rahat bir iş gücü çarpışması” oluşumunu destekleyeceğini ve çalışanların birbirlerinin fikirlerinden destek almasını sağlayacağını ifade etti. Google’ın Bayview yerleşkesinin inşaatında NASA ve Mountain View Belediyesi ile de yakın çalışma içinde olacağı belirtildi.

İlgili >> Vanity Fair

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Cassini Satürn'e çarpmasına saatler kala bilgi göndermeye devam ediyor