Teknoloji

Google’ın artırılmış gerçeklik destekli gözlük projesi: Project Glass – Video

Google, gelecek büyük projesi Project Glass’ı tanıttı. “Gözlük Projesi” olarak Türkçeleştirebileceğimiz bu projenin temelinde bir çift arttırılmış gerçeklik destekli gözlük bulunuyor. Bu proje Google’ın deneysel projeleri için açtığı Google X’in yürütmekte olduğu önemli çalışmalardan bir tanesi olarak nitelendiriliyor.

Gözlük Projesinin 1 Nisan ile aynı zamanlarda çıkması bir rastlantıdan başka bir şey değil. Tamamen gerçek olan bu projenin detayları Google’ın sosyal paylaşım platformu Google+ üzerinden paylaşıldı. Yazının devamında bulacağınız tanıtım videosunda da anlatıldığı gibi projenin temelinde yer alan gözlük şu anda Google’ın sunmuş olduğu arama, konum, takvim, sohbet, sosyal ağ servislerine kolaylıkla erişim fırsatı sunuyor. Siri’deki gibi sesli komutlarla çalışma gibi bir mantık da söz konusu, ancak Siri gibi sizin sesli komutlarınıza veya sorularınıza konuşarak karşılık vermiyor.

Google’ın Gözlük Projesi sadece bir başlangıç. Gözlüğün insanlar tarafından tercih edilmesi için görünüşünün biraz daha düzgün hâle getirilmesi gerekiyor. Bir de, servis tek başına mı çalışıyor yoksa, Bluetooth bağlantısı aracılığıyla bir Android cihazı ile eşlenip onunla mı haberleşme işlemlerini gerçekleştiriyor.

Google Gözlük Projesi hakkındaki tüm detayları aşağıda bağlantısını verdiğimiz Google+ profili üzerinden takip edebilirsiniz.

Video: Google Project Glasss (Gözlük Projesi) Tanıtım Videosu

İlgili – Google+

İLGİLİ HABERLER