Teknoloji

Google’ın Andy Rubin’i Apple’ın HTC’ye karşı kazandığı dava konusunda iyimser

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC) Apple’ın HTC’ye karşı dört farklı patentin ihlâliyle ilgili olarak açtığı davada HTC’nin bu dört patentten sadece bir tanesini iki farklı hususta ihlâl ettiği yargısına varmıştı. HTC’nin bazı cihazlarının ABD’ye ithâlinin ve burada satışının yasaklanması gibi bir durum söz konusu.

Google’ın Android projesinin başındaki isim olan Andy Rubin ise verilen karardan sonra konuya iyimser yaklaşıyorRubin’e göre bu karar şu anda Android’e karşı yoğunlaşmış olan patent anlaşmazlıklarını çözme konusunda hızlı bir uzlaşma yolunun kurulmasını sağlayacak patent anlaşmalarını başlatacak.

ITC’nin son kararı 19 Nisan 2012 tarihinde hayata geçecek ve bunun sonucunda HTC’nin bazı akıllı telefonlarının bu ülkeye ithâli ve burada satışı yasaklanacak. Aslında Tayvanlı şirket ITC’nin aldığı bu kararı bir zafer olarak yorumlamış ve Apple’ın ihlâl edildiğinin öne sürüldüğü patentlerden sadece bir tanesinin ihlâl edildiğine dair karar verilmesini bir başarı olarak nitelendirmişti.

HTC’nin yönetim merkezine bir ziyaret gerçekleştiren Andy Rubin gazetecilerle konuşurken de aynı iyimser tutumunu yansıttı. Kararın sorunun uzlaşmayla çözümü konusunda bir yol açtığını dile getirdi.

İlgili – TNW

İLGİLİ HABERLER