Teknoloji

Google’ın Android oyun konsolu, akıllı saat ve yeni Nexus Q üzerinde çalıştığı söyleniyor

Geçtiğimiz yıl tanıttığı Nexus Q’dan beklediğini alamayan Google bu ürüne olan sevdasından vazgeçmemişe benziyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre, şirket yeni Nexus Q ile birlikte Android oyun konsolu ve akıllı saat için hazırlık yapıyor. Gazetenin ”konuyla yakından ilgili” kaynaklara dayandırarak verdiği haberde şirketin mobil cihazlar için yazılım üretmenin ötesine geçmek istediği ve fiziki üretime başlamanın peşinde olduğu belirtildi.

google-logo-280613

Bu amaç doğrultusunda Android işletim sistemli bir oyun konsolu ve akıllı saat üzerinde çalıştığı söylenen Google’ın geçtiğimiz yıl tanıtılan, ancak gerçek anlamda hiç satışa sunulmayan Nexus Q’nun da ikinci versiyonunu hazırladığı iddia ediliyor. Bahsedilen akıllı saatin Bluetooth üzerinden akıllı telefona bağlanacağı belirtilirken, şirket yeni Nexus Q’nun da Google Play üzerinden film ve müzik satışlarını artırmasını umut ediyor. Yeni Nexus Q’nun ilk versiyonuna göre daha ucuz olacağı da gelen haberler arasında.

Google’dan Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) gönderilen bir belge de Nexus Q’nun yeni versiyonu üzerinde çalıştığına dair dedikoduları doğrular nitelikte. Zira dosyada bahsedilen cihazın özellikleri Nexus Q’nun takipçisine ait olmaya fazlasıyla yakın duruyor. FCC belgesinde yer alan cihaz 802.11 b/g/n Wi-Fi bağlantı özelliğini barındırıyor ve bir ekrana bağlanabiliyor.

Google cephesinden gelen haberler bunlarla sınırlı değil. Google’ın yeni donanım girişimini, Apple’ın gelecek nesil Apple TV’nin parçası olarak bir oyun konsolunu piyasaya süreceği beklentisine göre şekillendirdiği söyleniyor. Bu durumdan hareketle Google’ın Android tabanlı bir oyun konsolu için çalıştığı belirtilrken, Ouya ve diğer oyun konsolu girişimlerinin başarısının da Google’ın bu kararında etkili olduğu söyleniyor. Şirketin bu üç üründen en az birini önümüzdeki sonbaharda Android’in yeni sürümüyle birlikte yayınlaması bekleniyor.

İlgili >> The Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER