Teknoloji

Google’ın 7 inç tabletinin sevkiyatı haziranda başlayabilir

Google’ın 7 inç’lik tabletini haziranda çıkaracağına dair dedikodular yeniden alevlendi. DigiTimes sitesi tedarik zincirindeki kaynağından aldığı havadisle ortamı yeniden hareketlendirdi. Kaynağa göre başlangıçta 600 bin ürünün sevkiyatı yapılacak. Ne var ki, tabletin son kullanıcıların eline ulaşması temmuz ayını bulacak.

Asus 7 inç’lik Google tabletiyle ilgili olarak herhangi bir açıklama yapmaktan kaçınıyor. Bununla birlikte DigiTimes’ın geçmişine bakıldığında ileri sürdüğü bazı iddiaların doğru çıkmadığını da biliyoruz, bu nedenle son dedikoduya da biraz şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Yine de, yukarıda da belirttiğimiz gibi Google’ın kendi markasını taşıyan bir tablet çıkaracağına dair söylentiler uzunca bir süredir dillendiriliyor. DigiTimes’a göre Google tableti mayısta çıkarmayı planlıyordu, ancak çıkış ince ayarların yapılması amacıyla ertelendi.

Bu yıl 2-2.5 milyon arasında tablet sevkiyatının yapılacağı tahmin ediliyor. Düşük maliyetli tabletlerin, özellikle ABD’de, ilgi görmesi ve bunların 7 inç’lik ekran büyüklüklerinde yoğunlaşması Google’a da çekici gelmiş olmalı. Üstelik Apple’ın bu segmentte yer almaması da fırsatları biraz daha çoğaltıyor. Amazon, 7 inç’lik Kindle Fire tabletiyle ABD’de fazlasıyla ilgil görmüştü.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER