Teknoloji

Google’dan yemek tarifleri için özel arama motoru

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

İnternette aradığımız herşeyi rahat bir şekilde ve kısa zamanda bulmamızı görev edinen Google kendine özel misyonlar edinmiş durumda. Mountain View’daki aç insanlar arama motorunun İngilizce versiyonuna yemek tarifi arama özelliği ekledi.

Google’ın İngilizce versiyonunda faaliyete geçirilen yemek tarifleri sekmesi Google kullanıcılarının aradıklarına uygun bir yemek tarifi bulmalarına yardımcı olmak amacıyla geliştirilmiş. Diyelim ki canınız tavuklu spagetti çekti. Bunun için Google’ın İngilizce versiyonuna girip “chicken spaghetti” yazdığınızda, sonuç sayfasının solunda “Recipes” sekmesi dikkatinizi çekecektir. Bu sekmeye girdiğinizde malzemelere göre filtreleme yapabileceğiniz bir bölüm göreceksiniz. Üstelik sadece malzemelere göre değil, pişirme süresi ve kalori miktarına göre de yemek tarif sonuçları arasında filtreleme yapabilirsiniz. Ayrıca Google yemek tarif sitesine sahip olanların yemek tarif sayfalarına ekleyebileceği özel kod etiketleri hazırlamış. Böylelikle yemek tarif sitelerinin içerikleri bu yeni tarif arama sayfalarında daha düzgün şekilde görülebilecek.

Şimdilik ABD ve Japonya’daki Google arama motorlarında kullanılan bu özelliğin kısa süre içinde Google Türkiye arama motorunda da kullanıma sunulması en büyük dileğimiz.

İlgili – Google Yemek Tarifleri

İLGİLİ HABERLER