Teknoloji

Google’dan web sitesi yöneticileri için bağlantı reddetme aracı

Google, Bağlantıları Reddetme Aracı olarak Türkçeleştirebileceğimiz, site yöneticilerine özel yeni bir araç yayınladı. Bu araç adından da anlaşılacaı üzerinde web sitesi yöneticilerinin web sitelerinde zarara yol açtığını düşündükleri bağlantıları reddetmelerine olanak sağlıyor.

Pubcon etkinliğinin açılış toplantısında konuşan Google yöneticisi Matt Cutts Google Bağlantıları Reddetme Aracının çıktığını duyurdu, bununla birlike site yöneticilerini bu aracı kullanırken dikkatli olmaları konusunda uyardı. Cutts, birçok sitenin bu aracı kullanmaması, kullanacaksa bile dikkatli olmasını kaydetti. Hemen reddetme işlemine başlamamak, işleri yavaştan almak en iyisi gibi görünüyor. Bu araç son birkaç haftadır beta olarak kullanımda bulunmaktaydı.

Reddetme Aracı web sitelerine verilen yapay bağlantıların yol açtığı spam hareketine yönelik olarak bir bildirim alan web sitesi yöneticileri için yararlı bir araç niteliği taşıyor. Bu aracı kullanarak Google’ın web sitesini değerlendirirken bu yapay bağlantı veren siteleri dikkate almamasının önüne geçilebilir. Google’ın açıklamasına göre eğer yapay bağlantılar nedeniyle meydana gelen spam hareketiyle ilgili bir bildirim almadıysanız, bu aracı kullanmanızı gerektiren bir durum olmayabilir.

Bu aracı kullanmak isteyen kullanıcıların Bağlantıları Reddetme Aracı sayfasını ziyaret edip web sitelerini seçmeleri gerekiyor. Söz konusu sayfa Web Yöneticisi Araçları altında sunulduğu için bu araçları kullandığınız Google hesabı altında daha önce doğrulanan web siteleri açılan seçim listesi içinde yer alıyor. Eğer üzerinde işlem yapacağınız web sitesi listede yoksa, öncelikle bu doğrulama adımını yapmanız gerekiyor. Google bu konuda da gerekli yardımı gösteriyor.

İlgili >> Google Bağlantıları Reddetme Aracı

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER