Teknoloji

Google’dan ücretsiz mobil web site hazırlama aracı

Google bu sıralar yenilikler çıkarma konusunda bir hayli hızlı. Arama devi Google+ ile yeni bir sosyal ağ projesine imza attı. Daha sonra Google Labs’in Swiffy adlı Flash’tan HTML5’e çevirici aracının çıktığını haber aldık. Şirketin son yeniliği Google Siteler servisiyle ilgili. Küçük ve orta büyüklükteki işletmeleri hedefleyen Google Siteler servisi altında işletmelere mobil web sitelerini açma fırsatı sunuluyor.

Google Siteler servisi profesyonel görünümlü web sitelerinin herhangi bir ileri programlama bilgisi olmadan geliştirilmesi fırsatı sunuluyor. Yeni mobil web sayfası aracı da benzer mantıkla çalışıyor. Lokantlaar, yerel işletmeler, müşteri kazanma, e-ticaret ve sosyal temalı mobil web sayfa şablonlarının yer aldığı bu araçta özelleştirilebilir bir tema da tasarlamak mümkün.

Yine de, Google’ın fazla özelleştirme fırsatı sunmadığını söyleyebiliriz. Kullanıcılar sadece yazı yazma ve arkaplan rengini değiştirme imkânına sahip. Bir de kendi şirketlerinin logosunu sayfalarına ekleyebilirler. e-ticare şablonunun Google Checkout ile bağlantılı olduğunu ve tüm sitelerin trafiğinin Google Analytics yardımıyla izlenebildiğini de hatırlatalım. Bu servis Google Siteler hesabı altında sitesi olan herkese açık.

İLGİLİ HABERLER