Ücretsiz Wi-Fi özellikle yurt dışı seyahatlerinde en çok aranan şeyler arasında başa oynuyor. Bu ücretsiz ağları yaygın bir biçimde bulmak zor olsa da, en azından ABD’nin San Francisco şehri için bu durum değişiyor. Yıllardır şehirdeki ücretsiz kablosuz ağları genişletmeye çalışan yöneticiler, Google’ın yaptığı büyük bağış sayesinde şehrin parkları kablosuz internet erişimine kavuşuyor.

Google’ın yaptığı 600 bin dolarlık bağış sayesinde şehirdeki en az 31 parka ücretsiz Wi-Fi şebekeleri kurulacak ve bu şebekelerin kurulum, ekipman ve bakım masrafları iki yıl boyunca oluşan bu fondan karşılanacak. O tarihten sonra bu şebekelerin akibetinin ne olacağı henüz bilinmese de, Google ve şehir yöneticileri sayesinde San Francisco halkı ve turistler iki yıl boyunca parklarda ücretsiz internet erişiminin tadını çıkaracak.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Google Pixel 11 Pro Fold’un tasarımı resmi videoyla ortaya çıktı
Google Pixel 11 Pro’nun yeni RGB ışığı ve Tensor G6 işlemcisi doğrulandı

Google Android’de dosya paylaşımını tek dokunuşla değiştirmeye hazırlanıyor

Google Gemini Robotics 2 robotlara parmak ucu hassasiyeti kazandırıyor

Google Earth’ün sahte uydu aracı yalnızca bir gün açık kaldı
Bu kablosuz erişim tüm şehri kapsamayacak, ancak şehrin popüler konumlarının neredeyse tamamında ücretsiz internet erişimi sağlanmış olacak. Halihazırda San Francisco Uluslararası Havalimanı ve belediye binasında ücretsiz Wi-Fi şebekesi bulunuyor. San Francisco’ya şehir çapında bir kablosuz ağ kurulması ilk olarak 2007 yılında gündeme gelmiş, ancak gereken kaynak sağlanamadığı için geniş kapsamlı şebeke kurulumu gerçekleştirilememişti.
İlgili >> SF Gate
Günün Öne Çıkan Fırsatları
REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.


