Teknoloji

Google’dan Pixel 5A’nın kulaklık jakı için Jony Ive’dan ilham alan tanıtım – Video

pixel 5a

Google perşembe günü 449 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip olan 5G özellikli Pixel 5A’yı yurt dışında piyasaya sürdü. Ayrıca şirket, bu telefonun en iyi donanım özelliklerinden bir tanesinin şerefine iki dakika uzunluğunda bir video yayınladı. İlginçtir ki, bu özellik ne yeni eklenen IP67 suya ve toza dayanıklılık özelliği, ne daha büyük ekran ne de bir Pixel telefondaki en büyük boyutlu pildi. Video, Pixel 5A’nın kulaklık jakı için hazırlanmıştı.

Google’ın “circle”, yani “çember” olarak adlandırdığı bu kulaklık jakı için eski Apple yöneticisi Jony Ive’ın sesiyle yer aldığı tanıtımlardan ilham alan bir tanıtım videosu hazırlandı. Şimdiye kadar hiçbir kulaklık jakı için bu kadar iddialı bir reklam hazırlanmamıştı.

Reklamda bir uzay istasyonuna kenetlenen uzay aracının görüntüsü kullanılıyor ve Google’ın en yeni telefonuna kulaklıkların bağlandığı sırada çıkan “tık” sesinin verdiği tatmin edici hisse vurgu yapılıyor.

Google, Pixel 5A’nın “hem 1/8 inç üç kutuplu TRS hem de dört kutuplu TRRS bağlantılarını karşılamak için tasarlandığını” söylüyor ve bu şekilde teknik bir bilgiyi de paylaşıyor. Anlatıcı, Pixel 5A’nın kulaklık jakının kullanıcıları geleceğe taşırken “geçmişten gelen muhteşem bir başarı” olduğunu belirtiyor.

Ne var ki, bu “başarı” sadece orta segment Pixel’de kullanılacak. Google’ın gelecek amiral gemisi telefonları Pixel 6 ve Pixel 6 Pro bu çembere sahip olmayacak. Ancak bu çok da şaşırtıcı olmayacaktır, çünkü Pixel 2’den bu yana üst sınıf Google akıllı telefonlarında kulaklık jakı bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER