Teknoloji

Google’dan Microsoft Office için Cloud Connect eklentisi

Google Microsoft Office için yeni bir eklenti yayınladı. Bu eklenti kullanıcıların Office dokümanlarını Google Dokümanlar hesaplarıyla eş zamanlamalarını sağlıyor. Office dokümanları Google’ın sunucularında saklanıyor ve “editör” olarak adlandıracağınız kişilerin bu dokümanlara erişim hakkı bulunuyor. Farklı kullanıcılar bu dosyalara ulaşabilir ve bu dosyaları düzenleyebilir. Bu durumda bir dokümanın farklı kopyalarının ortalıkta dolaşması da engellenmiş olacak.

Cloud Connect Microsoft Office programlarının içine bir durum çubuğu yüklüyor. Bu durum çubuğu üzerinden Google hesabınıza giriş yapabilir ve dokümanlarınızı Google Dokümanlar ile eş zamanlayabilirsiniz. Google bir dokümanın düzenlenmiş her versiyonunu saklıyor, bu düzenlemenin Office ya da Google Dokümanlar üzerinde yapılması önemli değil. Öte yandan dokümanlarınızı Google Docs aracılığıyla salt-okunabilir hâle getirebilir ayrıca her bir dokümana kendisine has bir web adresi atayabilirsiniz.

Google Uygulamalar ürün yöneticisi Shan Sinha “Örneğin siz bir Word dokümanının içindekiler tablosunu Dublin’den düzenlerken aynı anda Denver’daki çalışma arkadaşlarınız da aynı dokümanda format üzerinde ayarlamalar ve gözden geçirmeler üzerinde çalışabilir.” diye konuştu. Google, Cloud Connect servisini ücretsiz olarak sunuyor ve bu servis Microsoft Office’in 2003, 2007 ve 2010 versiyonlarında çalışabiliyor. Ancak bu eklenti Office’in sadece PC versiyonunda çalışabiliyor. Sinha, Office’in Mac versiyonunda açık API desteğinin olmadığını ve eklentinin bu nedenle çalışamayacağını dile getirdi.

İlgili – Google Cloud Connect

İLGİLİ HABERLER