Teknoloji

Google’dan Kilitli Klasör, VPN ve diğer dikkat çekici güvenlik duyuruları

google kilitli klasör

Google; Google Fotoğraflar’ın bir güvenlik özelliği olan Kilitli Klasör, Google One ile birlikte sunulan VPN ve Pixel’in yeni merkezi güvenlik merkezi dahil olmak üzere birçok gizlilik ve güvenlik özelliğini genişletiyor. Planlarla ilgili detaylar, şirketin güvenlik tarafındaki girişimlerini özetleyen bir blog yazısında verildi.

Başlangıç olarak, şu anda Pixel sahiplerinin hassas fotoğrafları ve videoları şifre veya biyometrik korumalı bir klasörde saklamasına izin veren Google Fotoğraflar’ın Kilitli Klasör özelliği, önümüzdeki yılın başlarında iOS’e geliyor. Geçtiğimiz haziran ayında Pixel 3 ve daha yeni Pixel telefonları için başlatılan özellik, eylül ayının sonlarında Google’ın belirttiğine göre, yakında tüm Android telefonlar için yayınlanacaktı. Şimdiyse iOS’teki Google Fotoğraflar kullanıcılarının da çıplak fotoğraflar gibi hassas resimleri ne zaman koruyabileceklerine dair bir takvime sahibiz.

Google One’ın VPN hizmeti de bu hafta içinde 10 yeni ülkeye yayıldı. Bunlar; Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, İzlanda, İrlanda, Hollanda, Norveç, İsveç ve İsviçre olarak sıralanıyor. Hizmet Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Meksika, İspanya, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki 2 TB ve üzeri Google One bulut depolama planlarına zaten ücretsiz olarak dahil edilmişti.

Son olarak Google, yeni Pixel 6 telefonlarında kullanıma sunulan Güvenlik Merkezi‘ni tüm Android telefonlarda yayınlamayı planladığını kaydetti. Söz konusu merkez, cihazınızın güvenliğine ilişkin basit bir genel bakış sunmak, Cihazımı Bul veya Ekran kilidi gibi ayarları etkinleştirilmemişse uyarı vermek üzere tasarlanmıştır. 9to5Google, daha önce özelliğin Android 12 çalıştıran eski Pixel cihazlarında göründüğünü bildirmişti ve şimdi Google, bunu gelecekte tüm ekosistemine yaymayı planladığını söylüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER