Teknoloji

Google’dan kendi ürünleri için yeni bir kısaltma: G.Co

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, daha önce kullandığı kısaltma alan adı Goo.gl’dan da kısa olan yeni bir alan adını kullanmaya başlıyor. Arama devi G.Co alan adını satın aldığını duyurdu. Bu alan adı Gmail, Dokümanlar ve Fotoğraflar gibi Google ürünlerinde kullanılacak. Şirket bu yeni kısaltma alan adını ne kadara aldığını açıklamadı, ancak tahminler en az 1.5 milyon doların verildiği yönünde.

Yeni oluşturulmuş üst seviye alan adlarından biri olan .co’nun çok popüler olduğu söylenemez, ancak birçok büyük şirketin ve girişimcinin bu uzantıya sahip alan adlarını kaydettirdiğine tanık oluyoruz. Co uzantısı aslında Kolombiya’ya ait, ancak bu uzantı devletin de desteğiyle şirketlere pazarlanıyor. İngilizce’de şirket anlamına gelen “company” kelimesini temsil ediyor havasını veren bu uzantının birçok şirket tarafından ilgi gördüğü söylenebilir. Ayrıca bu alan adı uzantısı kısaltılmış adres servisleri tarafından da sıklıkla kullanılıyor.

Google G.Co alan adını tüm ürün ve servislerinde kullanmayı amaçlıyor. G.Co sitesine gittiğinizde karşınıza G.Co kısaltmalarının kullanıcıları resmi bir Google ürün veya servisine yönlendireceği belirtiliyor.

Goo.gl kısaltması da kullanılmaya devam edilecek gibi görünüyor. 2009 yılında kullanılmaya başlanan bu kısaltma alan adı internet kullanıcıları tarafından uzun URL’leri kısaltmak için kullanılabilecek. G.Co içeren kısaltılmış adresler ise sadece Google tarafından oluşturuluyor olacak ve bunlar Google’ın sahip olduğu ürünlere yönlendirilecek.

İlgili – G.Co
İlgili – TechCrunch

İLGİLİ HABERLER