Teknoloji

Google’dan çift çekirdekli Samsung ARM işlemcili yeni bir Chromebook

Google her ne kadar Chrome işletim sistemli dizüstü bilgisayarları kitlelerin sevdiği, merakla beklediği bir araç hâline getirememiş olsa da, yeni ürünlerle zorlamaya devam ediyor. Şirket Samsung tarafından üretilmiş yepyeni bir Chromebook’un duyurusunu yaptı. 1.13 kg. ağırlığa ve 2 cm. kalınlığa sahip bir kasayla gelen bu dizüstü bilgisayar “herkes için Chromebook” sloganıyla dağıtılıyor.

11.6 inç’lik, 1366 x 768 piksel çözünürlüklü ekran, 16 GB dahili bellek, 100 GB’lık ücretsiz Google Drive bulut depolama alanı, 6.5 saatlik çalışma ömrü sunan batarya, 2 GB RAM, SD kart yuvası, bir adet USB 2.0, bir adet USB 3.0 portu, VGA web kamerası ve HDMI çıkışı bu Chromebook bilgisayarın başlıca özellikleri arasında yer alıyor. Her şeyden daha önemlisi, bu yeni Chromebook Samsung’un daha çok tabletler ve akıllı telefonlar için üretilmiş Exynos 5 Dual ARM yongasetini barındırıyor.

Makinenin 10 saniyenin altında bir zamanda çalıştığı, 1080p HD videoları da düzgün bir şekilde oynattığı söyleniyor. Her ne kadar MacBook Air veya Windows ile çalışan ultrabook’lar kadar hızlı olmasa da, bu Chromebook’un internette gezinme ve video oynatma gibi işleri düzgün yapacağını bekleyebiliriz. Google bu Chromebook bilgisayarı yurt dışında 249 dolarlık fiyat etiketiyle satacak, ön siparişler alınmaya başladı.

İlgili >> Chrome Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER