Teknoloji

Google’dan Chrome’da açık yakalayan korsanlara 20 bin dolar vaadi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Uygulanabilir dijital güvenlik alanında dünyanın lider konferansı sayılan CanSecWest popüler web tarayıcıları ve mobil cihazları ile ilgilenen güvenlik araştırmacıları ve korsanlar için Pwn2Own adlı bir yarışmaya ev sahipliği yapacak. Google bu yarışmanın bir parçası olacak şekilde Windows 7 yüklü bir makinede çalışan Chrome internet tarayıcısının güvenlik açığını bulup buradan sızma yapacak bilgisayar korsanına 20 bin dolar ödül verecek.

Geçen yol düzenlenen yarışmada Google Chrome saldırılara boyun eğmeyen tek internet gezgini olmuştu. Ancak konan bu ödül ve yapılan reklam birçok bilgisayar korsanının bu görevi ciddiye almasına neden olacaktır. Yarışmanın birinci gününde Google tarafından yazılmış koddaki açığı bulup Chrome’u alt edebilen kişiye 20 bin dolar ve CR-48 dizüstü bilgisayar verilecek. Eğer yarışmacılar ilk günde başarı elde edemezlerse, yarışmanın ikinci ve üçüncü gününde ZDI Google’a ait olmayan bir koddaki açığı bulup sızıntı yapana 10 bin dolar, Google da Chrome’un açığını bulana 10 bin dolar verecek.

Hedef olan diğer internet tarayıcıları arasında Microsoft Internet Explorer, Apple Safari ve Mozilla Firefox’un en son aday sürümleri yer alıyor. Her bir tarayıcı OSX veya Windows 7 ile çalışan 64 bitlik sistemlere yüklenecek.

İlgili – ZDNet

İLGİLİ HABERLER