Manşetler

Google’dan Apple’a alternatif uygulama içi satış ve abonelik modeli: OnePass – Video

Apple’ın yeni uygulama içi satın alma ve üyelik süreçleriyle ilgili yeni gereksinimleri geliştiricileri daha iyi bir alternatife yöneltebilir. Google’ın Apple ile rekabet etmek amacıyla Android Market için yeni bir uygulama içi satın alma sistemini hayata geçirdiği belirtildi.

Apple’ın yeni uygulama içi satın alma modeli içerik tabanlı uygulama yayıncılarının uygulama içi satış yöntemiyle topladıkları abonelerden Apple’a yüzde 30 pay vermesini gerektiriyor. Apple yayıncıların uygulama kullanıcılarını kendi web sayfalarına yöneltip abonelik satışı yapmalarına izin veriyor, ancak bunun için uygulama içinden App Store aracılığıyla abonelik satın alma seçeneğinin de sunulması gerekiyor.

Google’ın planı benzer bir uygulama içi satış ve abonelik modeli kurmak, ancak yayıncılara sadece yüzde 10’luk bir kesinti uygulanacak. Rhapsody adlı müzik servisi Apple’ın yeni modeli için ekonomik açıdan savunulmaz olarak nitelendirdi. Bu durumda Google’ın hamlesi ne kadar yayıncıyı kendisine çekecek, bunu görmek oldukça ilginç olacak.

İlgili – TUAW

Güncelleme: Google’ın bu servisi One Pass adını taşıyor. Bu çözüm web tabanlı istemcilerde de çalışacak ve yayıncılara tek bir çözümle birden fazla platform üzerinden kullanıcılara ulaşmayı sağlayacak. Apple’ın çözümü gibi, Google’ın One Pass’i de kullanıcılara tek bir arayüz üzerinden tüm dijital gazete, dergi ve diğer içerik aboneliklerine erişme ve bunları düzenleme imkânı sunulacak. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi Google yayıncılara fiyatlandırma modelleri ve esneklik açısından daha fazla özgürlük sunuyor. Yayıncılar basılı içerik abonelerine ücretsiz veya indirimli fiyattan abonelik sunabilecek, hatta dilerlerse “fremium” tarzı bir model bile getirebilecek.

Video: Google One Pass –  Android uygulamaları içinden satış ve abonelik sistemi

İlgili – Google Blog

İLGİLİ HABERLER