Teknoloji

Google’dan Apple-HTC davasıyla ilgili açıklama: “Android işletim sisteminin arkasındayız”

Apple’ın HTC’ye açtığı patent davası hakkında Google’ın ne yorum yapacağını merak ediyorduk. Çünkü Apple’ın yönelttiği iddiaların büyük çoğunluğu Android işletim sistemini doğrudan ilgilendiriyor. Google adına konuşan bir sözcü aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Biz bu davada bir taraf değiliz. Yine de, Android işletim sistemimizin ve bunu geliştirmede bize yardım eden ortaklarımızın arkasında duruyoruz.”

Google’ın yaptığı bu açıklama bizi merakta bıraktı. Acaba şirket HTC’nin yasal savunmasında para ya da avukat yardımında bulunacak mı? Ancak bu iş mahkeme salonuna taşındığında Eric Schmidt’in birkaç elemanının orada bulunacağına eminiz. Öte yandan, davalı HTC’nin dünkü gayrıresmi açıklamasının ardından bugün gelen daha resmi bir dille yazılmış açıklamada müşteri seçiminin akıllı telefon endüstrisinde başarıya ulaşmak için anahtar bileşen olduğuna inandıklarını ve söz konusu davanın kısa dönem işlerini sekteye uğratmayacağını söyledi. Mantıklı bir açıklama, çünkü şirketin davaya ilişkin savunma yapmasına haftalar ve hatta aylar var. Kısa dönemde bir aksaklık olmayacağını tahmin ediyoruz. Bakalım bu davanın seyri nasıl olacak? Ayrıntılar Teknoblog’da yer almaya devam edecek.

İlgili – HTC

İLGİLİ HABERLER