Teknoloji

Google’dan Android Market ve Google+’ya Ice Cream Sandwich güncellemesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android’in en son versiyonu Ice Cream Sandwich ile çalışan ilk cihaz Galaxy Nexus bu ay içinde piyasaya çıkacak. Ancak mevcut cihazların Android 4.0 Ice Cream Sandwich‘e güncellenmesi 2012 yılından itibaren başlayacak. Önde gelen Android cihaz üreticileri güncelleme takvimiyle ilgili detayları sürümün yayınlanmasının ardından gelen günlerde açıklamıştı. Şirketler cihazlarını güncellemek için çalışırken Google da Android uygulamalarını yeni sürüme uygun hâle getirmekle meşgul.

Android Market için 3.3.11 numaralı yeni bir sürüm yayınlandı. Bu yeni güncellemeyle birlikte güncellemeleri otomatik olarak sadece Wi-Fi üzerinden indirme imkânı tanınıyor. Böylelikle mobil geniş bant paketine sahip kullanıcıların kotalarının hızlı bir şekilde dolmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Bunun yanı sıra kullanıcı arayüzünde de bazı değişiklikler yapıldı. Ne var ki, bu güncellemenin bazı Honeycomb cihazlarında düzgün çalışmadığına dair uyarılar yapılıyor.

Android Market’e yapılan güncellemenin yanı sıra Google+ uygulaması da güncellendi. Google+ güncellemesiyle birlikte pilin daha tasarruflu kullanılması konusunda adımlar atılıyor. Bunun yanı sıra navigasyonda yapılan bazı değişiklikler, bildirimlerde yapılan iyileştirmeler ve Google Uygulamalar kullanıcıları için sunulan destekler de mevcut.

İlgili – Android Community (Android Market)
İlgili – Android Community (Google+)

İLGİLİ HABERLER