Teknoloji

Google’dan Android geliştiricilerine menü tuşu tavsiyesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile birlikte üreticilerin Android akıllı telefonlarına menü tuşu eklemelerine gerek kalmadı. Google ve Samsung’un birlikte ürettiği ilk Ice Cream Sandwich cihazı Galaxy Nexus‘a da bakarsanız bu cihazın ön yüzünde herhangi bir tuş barındırmadığını görürsünüz.

Google’a göre artık menü ve diğer fiziksel tuşların Android ekosisteminde yeri yok. Geliştiricileri de bu yola itmek amacını taşıyan Google, Android Geliştiriciler blogu üzerinden yayınladığı mesajla uygulama geliştiricilerini menü tuşuna elveda demeleri gerektiği konusunda tavsiyede bulundu. Google, yazılımcıların Honeycomb ile birlikte tanıtılan Aksiyon Çubuğuna odaklanan kullanıcı arayüzleri geliştirmelerini istiyor.

Yukarıdaki resimde gördüğünüz üzere geri, ana ekran ve çoklu görev ikonları Aksiyon Çubuğunun varsayılanları arasında yer alıyor. Uygulama geliştiricileri kendi uygulamalarına ait menü elemanlarını ise çoklu görev ikonunun sağında yer alan ve üst üste üç küçük kareyle temsil edilen ikincil menünün içine yerleştirecek. Kullanıcı bu ikona dokunduğunda içinde bulunulan uygulamaya ilişkin menü elemanları çıkacak.

İlgili – Android Geliştiriciler Blogu

İLGİLİ HABERLER