Eğlence

Google’da aranan her şarkı Android cihazında anında dinlenebilecek

google-arama-muzik-dinleme-210614

Google arama motorunun her şey için kullanılmasını istiyor. Buna artık bir şarkının aranması ve onun Spotify ve benzeri rakip müzik dinleme servislerinden dinlenmesi de dahil.

Mountain View şirketi Android kullanıcıları için yeni bir işlevi faaliyete geçirdi. Bu, özellikle müzik tutkunlarını memnun edecek türden. Android cihazları üzerinden Google Arama uygulaması üzerinden favori müzisyen veya gruplarını Google’da aradıklarında arama sonuçları içinde şarkıları telefonlarında yüklü olan müzik uygulamalarından herhangi bir tanesinde anında dinlemeye başlamalarını sağlayacak bağlantılar da görüyor.

Google Arama sonuçları içindeki bağlantılara tıklayan kullanıcılar müziği anında dinlemeye başlayacak. Google’ın bu yeni özelliği şu an için sadece ABD’deki Android cihazlarında kullanılabiliyor, ancak şirket bu özelliği en sonunda dünya çapına getireceğinin sözünü verdi.

Şu an için ABD’de gösterilen müzkle ilgili arama sonuçları sadece altı uygulama veya servise bağlantılar içeriyor. Google’ın sahibi olduğu Play Music ve YouTube’un yanı sıra iHeart Radio, Rdio, Spotify ve TuneIn üzerinden de şarkı dinlemek mümkün oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER