Teknoloji

Google’a göre Google Plus terkedilmiş bir kasaba değil

Google’ın geçtiğimiz yaz hayata geçirdiği sosyal ağ projesi Google Plus açıldığı günden bu yana internet dünyasının en çok konuştuğu konular arasında yer alıyor. Başlarda merak ve popülaritesi nedeniyle konuşulan sosyal paylaşım sitesi, zaman ilerledikçe düşük kullanım oranı ve popülaritesini kaybetmesi ile konuşulur hale geldi. Ancak Google’ın Google Plus’a olan güveninde bir eksilme yok. Kamuoyundaki yaygın kanının aksine şirket Google Plus’ın oldukça başarılı olduğunu düşünüyor.

Google’ın Google Plus’ı insanlara anlatmakta eksiklik yaşadığı bir gerçek. Pek çok insanın gözünde Google Plus terkedilmiş bir kasabadan farksız. Sadece Google çalışanları ve sadık Google hayranları tarafından kullanıldığı düşünülen sitede hesap sahibi bir çok insanın aktif olmaması da bu kanıyı güçlendiriyor. Ancak Google’ın gözünde Google Plus terkedilmiş bir kasaba değil. Tam tersine şirketin tarihinin en hızlı büyüyen servisi.

Kamuoyunda oluşan bu yargıyı kırmak adına Google bir açıklama yaparak Google Plus’a dair rakamları paylaştı. Şirket adına açıklama yapan Mühendislik Bölümü Başkan Yardımcısı Vic Gundotra, Google Plus’ta hesap sahibi olan kişilerden 50 milyonunun Google Plus’ın genişletilmiş servislerinden her gün yararlandığını, aylık düzeyde ise aktif kullanıcı sayısının 100 milyona ulaştığını belirtti. Ancak özellikle aylık düzeyde verilen 100 milyon rakamında bir sıkıntı olduğunu belirtelim. Zira Google Plus’ın genişletilmiş servislerinde YouTube, Android Market ve arama motoru Google.com’un da yer aldığını hatırlatmakta fayda var.

Geçtiğimiz günlerde comScore tarafından yapılan araştırmada kullanıcıların Google Plus’ta ayda üç dakika geçirirken, en büyük rakip olarak değerlendirilen Facebook için bu süre 405 dakikaya kadar çıkmış durumdaydı. Google, kendi açıklamasında bu dakikalara değinmese de bu sürelerin Google Plus’ta ne olup bittiğini göstermek açısından yetersiz olacağını vurguladı. Google’a göre bu durum ağırlıkla evlere servis yapan bir restoranın ne kadar iş yaptığına bakmak için dolu masa sayısına bakmaya benziyor.

Kamuoyundaki hava ne kadar olumsuz olursa olsun, Google’ın gözünde Google Plus’ın halen çok önemli bir yeri var. Vic Gundotra, Google Plus ile insanların Google deneyimlerini bir üst seviyeye taşımayı hedeflediklerini ve Plus’ın bir nevi Google 2.0 görevi gördüğünü ifade etti. Dolayısıyla bu kadar büyük güven ve umuda sahip olan bu sosyal ağın geleceğine karar vermek için önümüzde uzun bir zaman var gibi duruyor.

İlgili – The New York Times

İLGİLİ HABERLER