Teknoloji

Google zor kelimelerin telaffuzuna yardımcı olacak

Google Türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, kelimelerin doğru şekilde telaffuzunu öğretmek için harekete geçiyor. Yeni arama özelliğinin duyurusunu yapan internet devi, kullanıcıların zor kelimelerin telaffuzunu pratik etmesine yardımcı olacak.

Google’da kelime telaffuzu için yapılan aramalarda kullanıcılara sonuç gösterilirken telefonun mikrofonundan da yardım alarak doğru telaffuz pratik edilecek. Eğer kullanıcının telaffuzu doğru değilse, düzeltilmesi gereken noktalar da belirtilecek.

Google’dan verilen bilgiye göre, bu özelliğin temelinde konuşma tanıma teknolojisi bulunuyor. Söz konusu teknoloji, konuşulan kelimeleri bağımsız ses parçalarına bölüyor. Ardından makine öğrenmesi teknolojisi devreye giriyor ve telaffuzun doğru olup olmadığını söylüyor. Eğer ortada bir hata varsa nasıl düzeltileceği konusunda da kullanıcılara geri bildirim veriliyor.

Google başka bir arama özelliği daha sunuyor

Google’ın bu yeni imkanı ilk olarak Amerikan İngilizcesi kelimeler için kullanıma sunuluyor. Amerikan İngilizcesinin yanına yakında İspanyolca da eklenecek.

Google’ın arama özelliği kapsamında sunduğu bir diğer yenilik ise kelimelerin sözlük tanımlarının yanına resimler eklemek. İlk etapta İngilizce kelimeler için sunulan bu özellik, daha sonra başka dillere de açılacak.

google

İLGİLİ HABERLER