Teknoloji

Google Zeitgeist 2011 Türkiye’nin ruhunu da yansıtıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, 2011 yılının en çok aranan anahtar kelimelerini Zeitgeist 2011 sayfasında açıkladı. Yılın ruhunu yakalamak için iyi bir ölçüm aracı niteliği taşıyan bu sayfada farklı kategoriler altında en çok arananlarla ilgili bilgiler bulmak mümkün. Dünya çapında arama trendlerinin yanı sıra yerel veriler de bulmak mümkün. Ne güzeldir ki, Türkiye ile ilgili detaylar da Google Zeitgeist 2011’de yer alıyor.

En iyi çıkış yapan anahtar kelimeler listesine baktığımızda listede Muhteşem Yüzyıl’ın birinci sırada yer aldığı görülüyor. Adını Feriha Koydum da listeye giren başka bir dizi. Trendyol’u da listede görmek ilginç, büyük ihtimalle gitmek istedikleri siteye Google üzerinden gitmeye çalışanlar sayesinde alışveriş sitesi bu listeye girdi. Acunn da aynı şekilde listede yer alanlar arasında bulunuyor. Bu yılın başlarında hayatını kaybeden Defne Joy Foster da listede bulunanlar arasında.

Google’a göre Türkiye’nin en hızlı çıkış gösteren kişileri Defne Joy Foster, Aref ve Kıvırcık Ali. Aref’in birden ortaya çıkışı, Defne Joy Foster ve Kıvırcık Ali’nin zamansız ölümü onlar hakkında yapılan aramaları zıplatmış olmalı. Seyahat noktalarına baktığımızda en çok aratılan yerin Phuket olduğu görülüyor. Bunda balayı için yer bakanların payı olabilir. Google Haberler ile ilgili detaylar da paylaşılıyor. Burada şampiyonluk yaşamış beş futbol taımının ilk beşi paylaştığını görüyoruz.

Aşağıdaki bağlantıyı takip ederek Google Zeitgeist Türkiye 2011 sonuçlarına ulaşabilirsiniz. Listede söz konusu anahtar kelimelerin aylık performanslarını da grafik üzerinde görmek mümkün.

İlgili – Google Zeitgeist 2011

İLGİLİ HABERLER