Teknoloji

Google Zagat’ı restoran değerlendirme sitesi The Infatuation’a satıyor

google zagatGoogle Zagat’ı elden çıkarmaya hazırlandığını kısa bir süre önce doğrulamıştı. İnternet devinin aradığı alıcıyı bulması fazla uzun sürmedi. The New York Times’ta yer alan habere göre, Google restoran değerlendirme platformunu aynı hizmeti sunan internet sitesi The Infatuation’a satacak.

The Infatuation’ın satış için Google’a ödeyeceği rakam konusunda henüz bir bilgi verilmiş değil. Google’ın 2011’de Zagat’ı 151 milyon dolar karşılığında satın aldığı biliniyor. Ancak son satışın bedelinin bu seviyeye ulaşması pek mümkün görünmüyor.

2011’de gerçekleşen satın almadan sonra Zagat’ın restoran listesi Google Haritalar’a entegre edilmişti. Zagat.com internet sitesinin yönetimi de Google çalışanları tarafından yürütülüyordu. Google zaman içinde sitenin yönetimi konusunda performans kaybı yaşarken, Zagat’ın önemi de bu durumdan bağımsız olarak azalmıştı. Yelp ve Foursquare gibi rakiplerin ortaya çıkışı, Zagat’ın gözden düşmesine neden olmuştu.

Yine de, Google Zagat’ı The Infatuation’a satarak ilginç bir işe imza attı. Zagat’ın rehberlerle sunduğu hizmeti çevrimiçi ortama taşıyan The Infatuation, böylelikle Zagat’ın küçülmesini hızlandırmıştı. Kullanıcılarına özel rehberler sunan The Infatuation’ın Zagat’ı bağımsız bir mecra olarak tutacağı ve burada kullanıcılardan gelen tavsiyeleri öne çıkaracağı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER