Teknoloji

Google yüz tanıma kilidinin patentini aldı

ABD Patent ve Marka Ofisi Google’ın yüz tanıma kilidi teknolojisine dair patent başvurusunu onayladı. Söz konusu teknoloji uzun zamandır Android kullanıcılarının cihazlarını güvenli bir şekilde kullanmaları için sunulan seçenekler arasında yer alıyor. İlk olarak Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile sunulan bu özellik şimdi patentle birlikte Google’ın koruması altına alınmış oldu.

google-yuz-tanima-patent-130313

Bu tarz bir patentin peşinde koşan tek şirket Google değildi. Apple’ın da “yüz ve durum algılama” teknolojisiyle ilgili bir patenti onaylatmanın peşinde koştuğuna dair işaretler Aralık 2011’de ortaya çıkmıştı. Her ne kadar bu iki patent başvurusu birbirine benziyor olsa da, arada çeşitli farklılıklar da yok değildi. Örneğin, Android o zamanlarda yüz tanıma teknolojisini hâlihazırda kullanmaktaydı; Apple ise bu teknolojiyi akıllı telefona nazaran dizüstü bilgisayarlarda kullanmayı amaçlıyordu.

Google’ın yüz tanıma teknolojisinin zamanla daha iyi hâle geldiği bir gerçek. Aslında şu anda bile daha iyi hâle getirilmesi için çalışmalar yapılıyor. Yüz tanıma kilidinin kullanıma sunulduğu ilk zamanlarda sisteme telefon sahibinin bir fotoğrafını göstererek onu yanıltmak mümkün oluyordu. Yapılan ek çalışmalar sayesinde bu gibi patentte de detayları verilen açıklar kapatıldı.

İlgili >>ABD Patent ve Marka Ofisi

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER