EğlenceManşetler

Google YouTube’ın tasarımında yeniden değişikliğe gitti, kanalları ön plana çıkardı

Google’ın video paylaşım sitesi YouTube üzerindeki tasarım çalışmaları görünüşe göre hiç de bitmemiş. Yaklaşık bir yıl kadar önce kapsamlı bir tasarım değişikliğinden geçen ve Google’ın servisleri genelinde Google+’nın çıkışıyla birlikte esmeye başlayan tasarım değişikliği rüzgarından etkilenmiş olan YouTube’un kullanıcı arayüzü bir kez daha önemli bir yenilemeden geçti.

YouTube’un yeni tasarımında beyaz, gri, siyah ve kırmızı renklerin hakimiyeti korunurken kanalların etkisi biraz daha ön plana çıkarılmış gibi görünüyor. Artık bir videonun yanında o videoyu yükleyen hesabın diğer videolarını da görmek mümkün oluyor, tıpkı yukarıdaki görselde gördüğünüz gibi. Bu sayede diğer videoları görmek ve onlara da bir göz atmak daha kolay hâle geliyor. Anlayacağınız yeni tasarımla birlikte YouTube kanalımız üzerinden sunduğumuz tüm videolarda daha kolay bir şekilde gezinebileceksiniz.

Video izleme sayfasının dışında diğer sayfalarda da önemli değişiklikler var. Örneğin ana sayfa daha sade hâle getirilmiş, eski tasarımın dar ve yoğun tasarımı yerine daha geniş alana yayılmı, hatta biraz daha sol tarafa kaydırılmış, bunun yanı sıra daha ferah hâle getirilmiş bir kullanıcı arayüzü YouTube kullanıcılarını karşılıyor. Video yükleme sayfası da aynı tasarım dilini koruyacak şekilde güncellenmiş. Gördüğümüz kadarıyla içeriğin bulunduğu ana grubun konumu biraz daha sola kaydırılmış. Tahmin ediyoruz ki, insanların bir sayfaya bakarken ilk olarak soldaki içeriklere dikkat etmesi bu kaydırmada önemli bir yer tutmuştur.

YouTube’un yeni tasarımını test etmek için aşağıdaki bağlantıyı takip edebilirsiniz. Görüşlerinizi de aşağıdaki yorum alanına bekliyoruz.

İlgili >> YouTube

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER