Teknoloji

Google YouTube deneyiminin öne çıktığı bir telefon üzerinde mi çalışıyor?

youtube mobil

google youtubeYouTube dünyanın en popüler video paylaşım platformu konumunda. Servisin mobil uygulamaları da çok sayıda kişi tarafından kullanılıyor. Peki bu ilgi, YouTube’u bir telefonun merkezine yerleştirmek için yeterli mi? Görünen o ki, Google da bu sorunun cevabını arıyor. İddialara göre, Google YouTube deneyiminin merkezde olacağı bir telefon fikrini değerlendiriyor.

Söz konusu iddiayı, ilk olarak Android Authority sitesi gündeme taşıdı. Sitenin ziyaretçilerinden biri, Google tarafından kendisine bir anket iletildiğini ve bu ankette YouTube ekseninde şekillendirilmiş çok sayıda özelliğin bulunduğu bir telefondan bahsedildiğini belirtti.

google youtubeAndroid Authority okuyucusu, ankette bahsedilen cihazın yetenekleri ve teknik özellikleri hakkında bilgi vermeyi de ihmal etmedi. Buna göre; cihazda bulunan “YouTwist” isimli özellik, telefon yatay vaziyete geçtiğinde kullanıcılara izleyebilecekleri bazı YouTube videolarını gösterecek.

Telefonun kenarına yerleştirilecek bir butonun ise YouTube’a hızlı erişim sağlayacağı veya kullanıcılara anında YouTube’a yüklenecek bir video kaydetme imkânını sağlayacağı söyleniyor. Söz konusu butonun akıllara Samsung’un Galaxy S8 ile hayata geçirdiği Bixby butonununu getirdiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Kilit ekranında YouTube videolarına ait küçük resimlerin gösterilmesi ve ana ekranın üst kısmı üzerinden YouTube hesaplarına erişilebilmesi de bahsedilen özellikler arasında bulunuyor.

Google YouTube telefonunu orta ve üst segment arasında konumlandırabilir

Ankette verilen teknik özellikler, Google YouTube telefonunun orta segment ve üst segment arasında konumlandırılabileceğini düşündürüyor. 18:9 görüntü oranına sahip, 2160 x 1080 piksel çözünürlüklü 6.01 inç ekran, 4 GB RAM, 2.2 GHz hızında çalışan yonga seti, çift arka kamera ve 3700 mAh pil, bahsedilen özellikler arasında bulunuyor. YouTube telefonunun gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini görmek için beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER