Eğlence

Google YouTube Kids’e daha fazla ebeveyn kontrolü ekliyor

youtube-kids-051015

Google’ın YouTube Kids servisi ebeveyn ve çocuk hakları savunucu grupları tarafından aile dostu olmadığı gerekçesiyle iki kez Amerikan Federal Ticaret Komisyonuna şikayet edilmişti. Google bunun ardından YouTube Kids’te güncelleme yapmaya hazırlanıyor.

Güncellemeyle birlikte şikayetlere neden olan sorunlara çözüm bulunacak. YouTube Kids’in güncellenmiş versiyonu ebeveyn kontrolleri noktasında ebeveynlere daha fazla kontrol verecek, arama motoruna erişim kapatılabilecek, servis için de özel bir parola belirlenebilecek.

Ayrıca YouTube Kids ebeveynlere bu kontrolleri nasıl ayarlayabilecekleri noktasında rehberlik sunacak. Google uygulamanın Chromecast, Apple TV ve akıllı TV desteği de kazanacağını kaydetti. Ayrıca Google ebeveynlerden YouTube’un filtresinden geçmiş olan, buna rağmen sorun teşkil edebilecek videoları da bildirmelerini rica ediyor.

Google’ın konuyla ilgili olarak yayınladığı blog yazısını kaleme alan YouTube Kids ürün yönetim direktörü Shimrit Ben-Yair, uygulama içindeki videoları aile dostu yapmak için her zaman gayret gösterdiklerini dile getirdi.

YouTube Kids, çocuğu için YouTube’un standart versiyonunu güvenli bulmayan ebeveynler için en iyi alternatif gibi görünüyor. Google, YouTube Kids uygulamasının belirtilen güncellemeyi önümüzdeki haftalarda alacağını kaydetti. Ne var ki, YouTube Kids şu anda Türkiye’deki Android cihazlarına doğrudan indirilemiyor. Belki güncellemeyle birlikte Türkiye de desteklenen ülkeler arasına katılır.

İLGİLİ HABERLER