Teknoloji

Google yöneticisine göre Facebook reklamları kullanıcıları kızdırırken, markalara zarar veriyor

Business Insider’a konuşan Google+ Başkan Yardımcısı Bradley Horowitz, Facebook’u ”geçmişin sosyal ağı” olarak tanımladı. Horowitz’in Facebook’a yönelik eleştirileri bununla da sınırlı kalmadı. Facebook’ta yer alan reklamları sert bir biçimde eleştiren Horowitz, bu reklamları iki kişi arasındaki konuşmaları bölerek sandviç satmaya çalışan bir satıcıya benzetti. Facebook’ta insanların sosyal alanları üzerinden iletişim kurmaya çalıştıklarının altını çizen Google yöneticisi, sandviçi beğenip beğenmemesinin önemli olmadığını ve de sandviçin en sevdiği hardalla yapılmasının da kendisi için önemli olmadığını dile getirdi.

Sandviç metaforu üstünden Facebook’un kişiye özgü reklam yayınlama politikasını eleştiren Horowitz, sandviçlerle herhangi bir problemi olmadığını da belirtti. Horowitz her şeyin bir yeri ve zamanı olduğunu belirtirken; Facebook’un reklamlarının kullanıcıları kızdırdığını, markalara ise zarar verdiğini dile getirdi. Facebook’un reklamları kullanıcıların akışlarının önüne attığını söyleyen Horowitz, Google’ın sosyal reklamcılığının daha bütüncül bir anlayışa sahip olduğunu da sözlerine ekledi. Google+’ta arkadaşlar tarafından yapılan tavsiyelerin reklamlarda ön plana çıkarılmasına dikkat çeken Horowitz, Google’ın reklamcılık anlayışının son derece değerli olan bu tavsiyeler üzerine kurulduğunun altını çizdi.

Hotowitz, Google+’ın performansına ilişkin olarak da değerlendirmelerde bulundu. Aylık 100 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşan sosyaln ağın performansından ötürü memnun olduklarını belirten Horowitz, Google+’ın henüz doğum günlerinin tebrik edildiği bir yer olmadığını da kabul etti.

İlgili >> Business Insider

İLGİLİ HABERLER