Teknoloji

Google yöneticisinden Android tablet satışları için iyimser tahmin

google android 12l
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bir süre Android tabletlerin varlığını unutmuş gibi görünen Google, yeniden bu pazara yoğun şekilde yatırım yapmaya başlamış durumda. Büyük ekranlı cihazlar için Android 12L‘yi hazırlayan şirket, Android’in kurucularından biri olan Rich Miner’ı da “Android tabletlerden sorumlu teknoloji şefi” unvanıyla yeniden ekibe dahil etti.

“The Android Show” isimli programda geliştiricilere seslenen Miner, şirketin Android’de gördüğü fırsatlar konusunda açıklamalarda bulundu.

İlk Android tabletlerin 2011’de çıktığını hatırlatan Miner, o dönemde medya oynatıcı uygulamalarının çok fazla yatırım olmadan tabletlere geldiğini, ancak daha sonra büyümenin durduğunu belirtti. Büyümenin COVID-19 salgını patlak vermeden 2019’un sonlarında başladığını dile getiren Miner, klavye aksesuarlarının sayısının artması ve üçüncü tarafların hem donanım hem de yazılım geliştirme sürecine sağladığı katkılar sayesinde bu tabletlerin içerik oluşturmaya da uygun hâle geldiğini ifade etti.

Tabletlerin popülaritesinin artacağını söyleyen Miner’ın dile getirdiği bir diğer gerekçe ise Android tabletlerin yeteneklerine rağmen dizüstü bilgisayarlardan daha ucuz olması. Bu da Google’ın Android 12L yatırımının temelinde yatan bir diğer faktör olarak göze çarpıyor.

Miner’ın açıklamaları, Android uygulama geliştiricilerini Android 12L için çalışmaya teşvik olarak değerlendirilebilir. 2020’ye ait satış rakamlarına dikkat çeken Google yöneticisi, tabletlerin dizüstü bilgisayarlara yaklaştığını dile getirdi ve çok da uzak olmayan bir gelecekte Android tabletlerin dizüstü bilgisayarlardan daha fazla satacağını belirtti. Google’ın bu iddiasının Pixel markalı bir tablet getirip getirmeyeceği zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER