Teknoloji

Google “Yıldızlar” ile yer imlemeyi daha kullanışlı yapacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yer imleme özelliği tüm internet tarayıcılarında mevcut olsa da, bu özelliği tam anlamıyka kullananların sayısı oldukça az. Google testlerini sürdürdüğü yeni Chrome özelliğiyle yer imlemeden faydalananların sayısını artırmayı hedefliyor. Bu özellik kapsamında kullanıcıların bir e-postayı, bir web sayfasını veya bir görüntüyü daha sonra içinde arama yapabileceği ve düzenleyebileceği bir kütüphaneye kaydetmesini ve değerlendirmesini sağlıyor.

google-yildizlar-240414

Söz konusu özelliği ortaya çıkaran ilk isim ise Google kodları arasında dolaşmayı seven Alman öğrenci Florian Kiersch oldu. Koddaki bir çıkışın ” Google Yıldızlar’ı test ettiğiniz için teşekkür ederiz” ibaresini barındırması özelliğin halen Google çalışanları tarafından test edildiğini gösterirken, Google Yıldızlar’ın kullanıcılar tarafından sevilecek bir ürün olması için sıkı bir şekilde çalışıldığı bilgisi de aynı kodda yer alıyor.

Google Yıldızlar’ın asıl adının Google Koleksiyonlar olduğunu ifade eden Kiersch, özelliği Pinterest, Dropbox ve Del.icio.us arasında bir geçiş noktası olarak tanımladı. Kaynak kodunda bu özelliğin yer imlerinden daha güzel olduğu belirtilirken, tasarımda görsel unsurların ön plana çıktığı anlaşılıyor. Halihazırda kullanıcılar Chrome üzerinden web sitelerini ve e-postaları yıldızlayabiliyor. Bu özelliğin kullanıma girmesi durumunda kullanıcıların görsel arama sonuçlarını, YouTube videolarını, Google+ sayfalarını, hatta kişisel iletişim bilgilerini dahi yıldızla işaretlemesi mümkün olacak.

Mevcut kaynak koduna göre Google Yıldızlar kullanıcıların yer imlerini tamamen aranabilir kılıyor. Tüm yıldızlar gizli olsa da, kullanıcıların bunları herkese açık bir klasör üzerindne paylaşması mümkün. Kullanıcıların yer imlerini otomatik olarak organize eden Google, istenmeyen ve ölü sayfaları otomatik olarak tespit ediyor, yıldızlanan unsurları kategorilere ayırıyor. Yer imi kütüphanesi kullanıcıların yer imleri üzerinde not almasını da sağlıyor. Kiersch özelliğin haziran ayındaki Google I/O’da resmen açıklanmasını bekliyor.

İlgili >> Florian Kiersch (Google+)

İLGİLİ HABERLER