Teknoloji

Google yenilenmiş Görsel Arama sayfasını kullanıma sundu

Google’ın geçen hafta işaretlerini verdiği  yenilenmiş görsel arama işlevi faaliyete geçti. Kullanıcılara aradıkları görselleri daha hızlı ve sistem kaynaklarını daha az tüketecek şekilde sunma imkanı sunan bu yeni görünümde kullanıcı herhangi bir arama sonucu görselinin üzerine tıkladığında sayfa içinde koyu gri renginde arka fona sahip bir pencere açılıyor. Bu pencerede görselin pencereye sığan boyutlardaki ön izleme görüntüsü, aynı zamanda çeşitli meta verileri gösteriliyor.

google-gorsel-arama-teknoblog-290113

Aynı görsel içinde yer alan “Sayfayı ziyaret et”, “Orijinal görseli görüntüle” ve “Görsel ayrıntıları” şeklindeki butonlar da aradığınız görselin tam boyutlusunu veya yer aldığı kaynak sayfayı görme fırsatı sağlıyor. Google’ın belirttiğine göre güncellenmiş olan bu Görsel Arama sayfası toplam dört adet tıklanabilir bağlantı içeriyor. Daha önce görsel arama servisi içerisinde kullanılan ön izleme çerçevesinin kaldırılması kullanıcının herhangi bir görselin ön izleme versiyonuna bakarken aynı zamanda kaynak sayfayı açmasının da önüne geçiyor. Bu da görseli barındıran sayfanın sunucularının gereksiz yere gelen trafikten biraz olsun arınması anlamına geliyor. Ayrıca görsel sonuçlarında klavye kullanılarak da gezilebiliyor.

Google, söz konusu değişikliklerin hem kullanıcılardan hem de sayfa yöneticilerinden gelen geri bildirimlere bağlı olarak yapıldığının altını çizdi. Değişiklikler Google.com.tr üzerinden erişilen Türkçe versiyonda da hayata geçti. Yeni görünümle ilgili görüşlerinizi aşağıdaki yorum alanı üzerinden paylaşabilirsiniz.

İlgili >>Google Görsel Arama

İLGİLİ HABERLER