Teknoloji

Google’ın Find My Device uygulaması yenilendi: İşte gelecek tüm yenilikler

google iki faktörlü kimlik doğrulama

Google, Find My Device uygulamasını versiyon 3.0’a güncelleyerek yeni bir ikon ve tasarım getiriyor. Eskiden yeşil bir harita simgesi ve telefonu temsil eden ikon, artık Google’ın imza renklerine sahip soyut bir radar simgesiyle değiştirilmiş durumda bulunuyor. Google’ın bu tasarım güncellemesi, Find My Device uygulamasını sadece akıllı telefonlar için değil, uyumlu aksesuarlar ve Bluetooth izleyiciler için de tam teşekküllü bir ağa dönüştüreceğine işaret ediyor.

İşte Find My Device’ın gelecek özellikleri

Android uzmanı Mishaal Rahman’ın belirttiği gibi, uygulamanın en son sürümü, Google’ın Find My Device ağı için planladığı birkaç ilginç yeniliği de beraberinde getiriyor. Bunlar arasında bir cihazı “kayıp” olarak işaretleyebilme ve cihazın yerini bulunduğunda kullanıcıyı haberdar edebilme özelliği de var. Ayrıca, bir cihazın konumunu geçici olarak paylaşma ve aksesuarlar için iletişim bilgilerini düzenleme olanağı da sunuluyor.

Bu özellikler, Tile izleyiciler ve Apple’ın AirTags ürünlerinde zaten mevcut olan özelliklerle benzerlik gösteriyor. Kayıp bir ürün tarandığında iletişim bilgilerini görüntüleyebilme, yeni öğe kategorileri oluşturabilme, zil sesi seviyesini özelleştirebilme ve bir cihazın pil seviyelerini görüntüleyebilme gibi özellikler de bu benzerlikler arasında.

Uygulamanın en son sürümü, kullanıcılarına uygulamayı “sorumlu, güvenli ve yasal” bir şekilde kullanmaları gerektiğini hatırlatan bir uyarı da içeriyor. Ayrıca, birinin izni olmadan onu izlemenin yasal olarak cezalandırılacağını belirten bir Find My Device Kabul Edilebilir Kullanım Politikası uyarısı da var. Bu, Google’ın izinsiz izlemeyi ciddi bir sorun olarak gördüğünü ve bu konuyu ilk günden itibaren tam olarak ele almayı planladığını gösteriyor.

Post by @mishaal_rahman
View on Threads

Bu yazın başlarında Google, Apple’a iOS kullanıcıları için bilinmeyen Find My Device izleyici uyarılarını uygulama zamanı tanımak amacıyla ağın lansmanını ertelediğini açıklamıştı. Google’ın bu uyarısı ve Apple’ın AirTags’in lansmanından kısa bir süre sonra istenmeyen izlemeyi daha iyi ele almak için özelliklerini güncellemesi, teknoloji devlerinin bu konuya ne kadar önem verdiğini gösteriyor.

Find My Device’ın en son güncellemesi, gelecekte neler olabileceğine dair ipuçları sunuyor, ancak kesin bilgiler henüz mevcut değil. Google’dan net bir yanıt alınana kadar, bu kod parçacıklarının sadece gelecekteki bir güncelleme için zemin hazırladığı unutulmamalı. Ancak bir şey kesin: Google, Find My Device uygulamasını sadece bir telefon bulucu olmaktan çıkartıp, çok daha kapsamlı ve güvenli bir ağ haline getirmeyi planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER