Teknoloji

Google yeni yerleşkesine ait planları kamuoyuyla paylaştı

google-yerleske-010317-1Google bir süredir yeni bir yerleşkeye taşınma planları yapıyor. Ancak internet devinin bu planlarında daha önce çeşitli değişiklikler gerçekleştirilmişti. Yine mevcut genel merkezinin bulunduğu Mountain View’de kalacak olan şirket, geçtiğimiz yıl LinkedIn ile bir arazi takası içine girmişti. Bu takasın ardından inşaat sürecinin başlaması için hazırlıklar tekrar hız kazanmışa benziyor.

İnternet devi, yeni yerleşkesine ait yenilenmiş planları Mountain View şehrinin yetkili makamlarıyla paylaştı. Planlarla birlikte sunulan bilgisayarla hazırlanmış taslaklar, internet devinin yeni vizyonunu daha net biçimde anlamayı sağlıyor. Mevcut Googleplex’in dışına yerleştirilecek devasa güneşlik binadaki iklim, hava kalitesi ve iç mekandaki sesi ayarlama imkanı sunacak.

google-yerleske-010317-3Şirket, yeni yerleşkesinin bölge halkı için de bir merkez işlevini görmesini istiyor. İnternet devinin bu isteğinin etkisi sunulan planlarda da kendisini gösteriyor. Google, yeni yerleşkesindeki yeşil alanların sadece çalışanları tarafından değil, yerel halk tarafından da kullanılmasını istiyor. Bu doğrultuda çok sayıda küçük park barındıracak olan yerleşkede yiyecek satan noktalar da bulunacak. Bu hareketliliğin çalışanları etkilememesi adına ofisler yeni binanın ikinci katına yerleştirilecek.

google-yerleske-010317-2Google yeni yerleşkesini 30 ay içinde tamamlamayı planlıyor

Google inşaatı başlangıcından sonra 30 ay içinde tamamlamayı planlıyor. Ancak şirketin bunun için ilk olarak Mountain View’in yöneticilerinden onay alması gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER