Teknoloji

Google+ yeni özelliği Communities’i tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Facebook Grupları’nın Google+’taki muadili olarak tanıtılabilecek Communities’i tanıttı. Communities, Google tarafından benzer düşünce yapısındaki kişilerin fikirlerini ve görsel materyallerini paylaşabilecekleri bir alan olarak tanımlandı. Gün itibariyle tüm Google+ hesaplarında aktif hale gelen Communities’in temel işlevi konuya odaklı bir tartışma alanı olarak gözüküyor. Ana konudan doğan alt başlıklar da destek unusuru olarak yapıda bulunuyor.

Gizlilik ayarları üstünden grupların özel mi yoksa herkese açık mı olacağı ayarlanabiliyor. Communities adı verilen Google+ grupları isteğe göre özel ya da herkese açık olabiliyor. Dilenirse grubun arama sonuçlarında görüntülenmesinin de önüne geçilebiliyor. Kullanıcıların çevreleriyle yaptıkları paylaşımı, Communities’de de yapmaları da mümkün. Hangout ve Events desteği de Communities’de mevcut. Yerleştirilen YouTube videoları için galeri desteği sağlayan gruplar, +1’e tıklanarak paylaşılabilecek.

Google+’ın ürün yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı Bradley Horowitz, Communities ile Google+’ın en büyük rakipleri Facebook ve Twitter’ın sunduğu hizmetleri karşılaştırdı. Facebook’ta insanların daha çok tanıdıklarıyla temas kurduğunu belirten Horowitz, Twitter’da da anlamlı bir diyalog kurmanın çok zor olduğunu dile getirdi. Horowitz, Google+’ın yeni özelliği Communities ile insanların ait oldukları kabileyi bulmalarına yardımcı olacağını sözlerine ekledi.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER