Teknoloji

Google yeni Nexus telefonlarını 29 Eylülde tanıtabilir

android-marshmallow-heykel-180815-1

Google’ın yeni Nexus telefonlarına dair sızıntılar son zamanlarda sık sık teknoloji dünyasının gündemine geliyor. CNET’in haberine göre, haklarında pek çok detayın ortaya atıldığı cihazlar 29 Eylülde ABD’nin San Francisco şehrinde gerçekleştirilecek bir etkinlikte tanıtılacak. Google’ın yeni Nexus telefonlarından birinin LG, diğerinin ise Huawei tarafından üretilmiş olmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

LG tarafından üretilen telefonun boyut itibarıyla daha küçük olması, polikarbonat bir kasa ve arkasında parmak izi tarayıcısıyla birlikte gelmesi bekleniyor. Bu noktada “küçük” olarak nitelediğimiz cihazın 5.2 inç ekrana sahip olmasının öngörüldüğünü belirtmekte fayda var. Huawei tarafından üretilecek Nexus telefon ise potansiyel olarak daha ilginç bir cihaz profili çiziyor. 5.7 inç ekranlı telefonun arkasında büyük bir kamera modülüne sahip olması öngörülüyor. Parmak izi tarayıcısı Huawei Nexus’un da bileşenleri arasında sayılıyor. Söz konusu cihaz, Huawei’nin ilk Nexus telefonu olacak.

Google, Nexus cihazları için genellikle “küçük” olarak tanımlanabilecek etkinlikler düzenlemeyi tercih ediyor. Şirketin bu yıl bu geleneği sürdürüp sürdürmeyeceği bilinmiyor. Google’ın yeni Nexus telefonları için uygulayacağı fiyat politikası da bir diğer merak konusu. Normalde Nexus telefonlar muadillerine göre daha ucuz fiyatlar karşılığında satılıyor. Ancak pahalı olmayan üst sınıf Android telefonların 2015’te bir trende dönüştüğünü de göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Google’ın yeni Nexus telefonlarının her ikisi de en yeni Android sürümü olan Marshmallow için vitrin işlevi görecek. Pil ömründeki iyileştirmeler, her uygulamadan Google araması yapılabilmesi gibi özellikler Android 6.0 Marshmallow ile kullanıcılara sunulacak.

İLGİLİ HABERLER