Teknoloji

Google yeni logo ile karşınızda

google

Google-yeni-logo-hareketli-0109

Google yeni logosunu bugün itibarıyla tanıttı. Kısa bir süre önce şirket yapısında kapsamlı bir değişikliğe giden internet devi, şimdi de kendisine yeni bir imaj inşa ediyor. Yeni Google logosu da eskiden olduğu gibi harflerden oluşuyor. Ancak sans-serif yazı tipinin tercih edilmesiyle birlikte ortaya daha modern ve canlı bir görüntü çıkıyor. Yenilenen Google logosu, çatı şirketi Alphabet’in logosuyla da benzerlik gösteriyor. Alphabet’in logosunda da sadeliği tercih eden Google, böylelikle iki şirketin tasarım dilini de yakınlaştırmış oldu.

Google-yeni-logo-010915

Google, yeni logosunun duyurusu için hazırladığı videoda logosunun 1998’den bu yana geçirdiği değişimi de ortaya koydu. Gerçekleştirilen son değişikliğin 1999’dan bu yana yapılan en kapsamlı değişiklik olduğu paylaşılan videoda açık biçimde görülüyor. 1999’dan bu yana sürekli olarak düzleştirilen Google logosundaki son değişiklik büyük bir sıçrama niteliği taşıyor.

Logonun yenilenmesine ek olarak, Google tarayıcı sekmelerinde görülen küçük ”g” ikonunu da değiştiriyor. Bu ikonun yerini Google logosundaki dört rengi de barındıran ”G” ikonu alacak. Google yakında yeni logonun tüm ürünlere dağıtılacağını açıkladı.

Google değişikliği yapma gerekçesini de bir blog yazısıyla paylaştı. Yazıda Google’ın doğumundan bu yana teknolojideki değişime dikkat çeken şirket, logonun da bu değişime uygun bir biçimde yenilendiğini belirtti. Kararın asıl gerekçesi söz konusu yazıda net anlaşılamasa da, teknoloji devinin artık sadece masaüstü bilgisayarlardan girilen bir cihaz olmadığı mesajını vermek istediği fark ediliyor.

İLGİLİ HABERLER