Teknoloji

Google yeni Chromecast üzerinde çalışıyor, ancak kullanıcılar değişimi farkedemeyecek

google chromecast

google-chromecast-inceleme00016

Google set üstü cihazı Nexus Player ile video akışı pazarına yeniden girmeye hazırlansa da, bu durum Chromecast’in yolculuğunun sona erdiği anlamına gelmiyor. Aksine, şirket Chromecast’in yeni versiyonu üzerinde çalışıyor. ABD Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) iletilen bir belge, ikinci nesil Chromecast’in geliştirme çalışmalarının devam ettiğini ve yakında satışa sunulabileceğini ortaya koyuyor.

Google yeni bir Chromecast üzerinde çalışsa da, birinci nesil Chromecast sahiplerinin cihazlarının modasının geçeceği endişesini taşıması gerekmiyor. Google’dan yapılan açıklamada pek çok kullanıcının iki nesil arasındaki farkı anlayamayacağı öne sürülüyor. Chromecast ekibinden Jacky Hayward cihazı en yeni donanım bileşenleri ve yazılımla yenilemek için daima çalıştıklarını, ancak şu an için kullanıcıların farkedebileceği bir değişim planının olmadığını ifade etti.

FCC’ye iletilen belge de Hayward’ın sözlerini doğruluyor. H2G2-2A kod adıyla anılan ikinci nesil Chromecast’in,mevcut kullanıcılar tarafından sıklıkla talep edilen, 5 GHz Wi-Fi desteğini barındırmayacak olması ise hayal kırıklığı yaratıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER