Teknoloji

Google’ın yeni Chromecast cihazı daha fazla bağlantı desteğine sahip olacak

google chromecast
Chromecast

Yeni bir Chromecast cihazı görmeyeli uzunca bir süre oldu. Bu nedenle yeni bir versiyonun yolda olduğunu görmek çok da şaşırtıcı olmayacaktır. Amerikan Federal İletişim Komisyonu’na yapılan bir başvuru sayesinde, yakında beklenen cihazın geliştirilmiş bağlantı seçeneklerine sahip olacağını öğreniyoruz.

Özellikle, yeni ve iyileştirilmiş aygıt Bluetooth ve 5 GHz Wi-Fi bantlarını destekleyecek. Böylelikle çoğu modern ağ yönlendiricilerinde bulunan daha hızlı, ancak daha kısa mesafeli kablosuz standart ile kullanılabilecek.

Bluetooth özellikli Chromecast’in çıkışına dair ipuçları geçtiğimiz mayıs ayında verilmişti. Mevcut Google Chromecast cihazında da Bluetooth yongası var, ancak sadece kurulum esnasında kullanılıyor. Oyun kumandalarını, fareleri veya klavyeleri bağlamak ya da bir cihazdan ses yayınlamak için kullanılamıyor.

Google’ın Chromecast’te Bluetooth desteğiyle tam olarak ne yapmayı planladığını göreceğiz. Ancak ek çevresel aygıt desteği muhtemel görünüyor. Yani bir oyun kumandası bağlayarak aygıtı küçük bir oyun cihazına dönüştürebilirsiniz. Fare ve klavye desteği de menülerde gezinmeyi ve metin girişini daha kolay hâle getirecektir.

Dış görünüş açısından çok fazla değişiklik beklememek gerekiyor. Yine de, yeni Chromecast mevcut cihazlardan çok farklı görünmeyecektir. Google şu anda 1080p Chromecast ve 4K Chromecast Ultra cihazlarını satıyor.

Google’ın 4 Ekim’de düzenleyeceği söylenen bir etkinlik var. Bu etkinlikte yeni akıllı telefon, dizüstü bilgisayar ve bmodellerini görebiliriz. FCC başvurularına dayanarak, güncellenmiş bir Chromecast cihazının da geleceğini söyleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER