Teknoloji

Google yeni bir Gmail web arayüzünü test ediyor

Gmail çok yakında alıştığımız Gmail’den çok daha farklı görünebilir. Google bir grup kullanıcıyı web posta istemcisi için tasarladığı yeni kullanıcı arayüzünü denemeye çağırdı. İddianın sahibi olan Geek.com sitesi de bu denemenin bir parçası gibi görünüyor.

google-gmail-test-tasarim-110514-1

Henüz resmi dağıtıma girip girmeyeceği belli olmayan Gmail’in test versiyonu e-posta servisinin ilk günlerinden beri varolan bazı tasarım unsurlarını ortadan kaldırıyor. Bunların en dikkat çekici olanıysa kenar çubuğunun ekranın solundan kayarak beliren yeni bir bölmeyle yer değiştirmesi. “Compose” (E-posta Yaz) gibi butonlar ekranın sağ alt köşesine taşınırken Anımsatıcılar gibi yeni bir işlev de dikkat çekiyor. Tıpkı Android’de olduğu gbi Google’dan gelecekte hatırlatılmasını istediğiniz bir olayı veya yazılması gereken bir e-posta iletisini anımsatmasını isteyeceksiniz. Hangouts da tasarıma entegre edilmiş. Bunların dışında daha birçok tasarım değişikliği göze çarpıyor.

google-gmail-test-tasarim-110514-2

Bir e-posta iletisini daha sonra anımsatma, gelecekte belirli bir zamanda e-posta gelen kutunuzun en tepesinde görüntülenecek şekilde ayarlamak gibi dikkat çekici ayrıntılar da test edilen kullanıcı arayüzünde mevcut. Yıldızlar da iğnelerle değiştirilmişe benziyor. Böylelikle iğnelediğiniz iletilerin sürekli şekilde gelen kutunuzun en üst sırasında yer almasını sağlayabilirsiniz. Seyahat, Satın Alınanlar, Finans gibi sekmeler de mevcut Sosyal, Promosyonlar, Güncellemeler ve Forumlar sekmelerine ekleniyor.

google-gmail-test-tasarim-110514-3

Şirketlerin sürekli yeni arayüzler test ettiğini, tasarlanan birçok yeni arayüzün gün yüzü görmediğini unutmamak gerekiyor. Özellikle Google genel kullanıcı kitlesiyle buluşmayan yeni tasarımlar denemesiyle biliniyor. Bu nedenle bu yeni arayüzün gelecekte bir gün karşınıza çıkacağı kesin değil.

Test edilen kullanıcı arayüzünü nasıl buldunuz? Aşağıdaki yorum alanında görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

İlgili >> Geek.com

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER