Teknoloji

Google’dan Reddit’e alternatif: İnsanların perspektiflerini sunan yeni arama özelliği

google apple

Arama motoru devi Google, kullanıcılara çeşitli perspektifleri (esasında, insanların perspektiflerini) göstermek üzere tasarlanmış yeni bir arama özelliği başlatıyor. İsmini ‘Perspektifler’ koydukları bu yeni özellik, cuma gününden itibaren kullanıma sunulmaya başladı.

Google’ın bu yeni özelliği, arama sonuçlarındaki bir sekmede bulunacak. Google’ın mayıs ayında yayınladığı bir blog yazısında, “Filtreye tıkladığınızda, tartışma panolarında, soru-cevap sitelerinde ve sosyal medya platformlarında paylaşılan uzun ve kısa formda videolar, görüntüler ve yazılı gönderileri göreceksiniz” ifadesi kullanılmıştı.

Perspektifler arama özelliği ve Reddit

Bu yeni özellik, TikTok videoları, YouTube videoları, web siteleri, tweet’ler, Quora sonuçları ve Reddit gönderileri gibi farklı platformlardan içerikleri içerecek. Perspektifler sonuçlarının, sıradan Google sonuçlarından daha çok Pinterest’i andırdığı söyleniyor ve bu, aslında Google’ın amaçladığı bir şey gibi görünüyor.

Perspektifler sekmesi, belirli arama sonuçları içinde, yurt dışında sunulmaya başladı ve Google’ın bu özelliği ile her aramanın sonuna “reddit” eklemek yerine, gerçek insanlardan bilgi almayı hedeflediği anlaşılıyor. Reddit topluluklarının Reddit’in planladığı API değişikliklerini protesto etmek için karanlık modda olması nedeniyle bu yöntem bir süreliğine işe yaramıyor. Ancak birçok subreddit şimdi yeniden açıldı ve arama sonuçlarından tıkladığınızda görülebiliyor.

Reddit moderatörleri ve Reddit arasındaki süregelen çatışma göz önüne alındığında, Google’ın Perspektifler akışıyla Reddit’in bir kısmına girmek için bunu bir fırsat olarak gördüğü düşünülebilir. Ancak zamanlama sadece bir tesadüf de olabilir. Google, mayıs ayında Google I/O’da yeni Perspektifler sekmesini duyurduğunda, özelliğin “önümüzdeki haftalarda” yayınlanacağını söyledi. İşte, haftalar geçti ve Google bu özelliği kullanıcılara sunmaya başladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER