Teknoloji

Google yeni AR cihazları için işletim sistemi geliştiriyor

google yapay zeka
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, inovatif bir artırılmış gerçeklik (AR) cihazında kullanılması amacıyla işletim sistemi geliştirecek bir ekip hazırlıyor. İnternet devinin söz konusu hazırlığını, iş ilanlarını inceleyen 9to5Google sitesi ortaya çıkardı.

Ekibin başında bu haftanın başında Google’a katıldığını açıklayan Mark Lucovsky’nin bulunacağı öğrenildi. Lucovsky daha önceki görev yeri olan Meta’da da şirketin sanal gerçeklik ürünleri için işletim sistemleri geliştiriyordu. Tecrübeli yönetici, Windows NT platformunun da geliştiricilerinden biriydi.

Google’ın iş ilanına göre, “Artırılmış Gerçeklik OS” ekibi şirketin AR ürünlerinin kontrol ve yönetiminde kullanılacak yazılım bileşenlerini geliştirecek. İnternet devi daha önce de Android için ARCore ve Tango ile AR yazılımı geliştirmeye yönelik girişimler yapmıştı. Şirketin kurumsal pazara uyarladığı Google Glass AR gözlüğünün temelinde ise Android bulunuyor.

Kıdemli yazılım mühendisi için verilen iş ilanında “Kapsayıcı bilişim deneyimini mobil cihazlar üzerinden çok daha fazla kişi için erişilebilir hâle getirmeye odaklandık” ifadesi yer alıyor. Buna ek olarak, ekibin yoğun şekilde özelleştirilen donanım platformlarında güçlü AR deneyimleri oluşturacağı da belirtiliyor.

İşe alınanların büyük kısmı ABD’de görev yapacak. Ancak bazı çalışanların görev yeri de Kanada’nın Waterloo şehri olacak. Google’ın geçtiğimiz yıl satın aldığı artırılmış gerçeklik şirketi North’un merkezi burada yer alıyor.

Google daha fazla AR donanımı geliştirme ve çıkarma konusunda giderek daha ciddi görünüyor. İnternet devinin en büyük rakiplerinden Apple’ın da artırılmış gerçeklik konusunda planları olduğu biliniyor. Dolayısıyla bu alanda rekabet önümüzdeki dönemde iyiden iyiye kızışacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER