Teknoloji

Google yazılımcıların daha kaliteli tablet uygulamaları geliştirmeleri için bir rehber yayınladı

Android tabletlerin en büyük problemlerinden bir tanesi büyük ekran için optimize edilmiş uygulamaların azlığıydı. Geçen yılın başında çıkan Motorola Xoom’dan beri bu problemin sürdüğünü, çoğu geliştiricinin Android uygulamalarının akıllı telefon versiyonuyla idare ettiğini görüyoruz. Bu yazın ortalarında Nexus 7’yi çıkaran Google bu cihaz sayesinde yazılımcıların daha kaliteli tablet uygulamaları geliştirmelerine ön ayak olmayı amaçlıyordu. Kindle Fire ile Amazon’dan gelen baskı ve çok yakında çıkacak Windows 8 tabletler nedeniyle Google bir adım daha attı ve yazılımcılar için tablet uygulaması kalite kontrol listesi olarak nitelendirilebilecek yeni bir araç yayınladı.

Google bir geliştiricinin tablet uygulamasının başarıya ulaşması için önemli olan unsurları on basit adımda listeliyor. Bu adımların arasında daha büyük ekranlara göre optimize etme, tabletin ekstra alanını kullanma, yazı tiplerini ve bileşenleri ayarlama da bulunuyor. Listede her bir adım detaylandırılıyor, ayrıca daha fazla detay isteyenler için çeşitli destek başlıklarının bağlantıları da veriliyor. Bu yardımcı rehberin yanı sıra Google Android Geliştiricileri Google+ sayfası üzerinden de bu hafta içinde her gün tablet geliştirme ipuçları yayınlayacak.

Google’ın tablet uygulamalarının daha iyi hâle gelmesi için bu adımları atması gerçekten memnun edici. Doğrusunu söylemek gerekirse favori uygulamalarımızı ekrana yayılmış veya ölçeklenmiş şekilde kullanmak pek de hoşumuza gitmiyordu. Bize büyük ekranın avantajlarından sonuna kadar yararlanan uygulamalar gerekiyor. Zaten Google’ın Amazon, Apple ve Microsoft ile tablet alanında rekabete devem edebilmesi için kaliteli tablet uygulamalarını sunması şart.

İlgili >> Android Geliştiricileri Blog, Developer.Android.com

İLGİLİ HABERLER