Teknoloji

Google yapay zekâ tabanlı sohbet botunun testi için kayıtları açtı

google yapay zekâ

Google yapay zekâ tabanlı gelişmiş sohbet botlarıyla konuşmayı mümkün kılacak AI Test Kitchen isimli Android uygulamasının duyurusunu daha önce yapmıştı. Şirket bu uygulamaya erken erişim için kayıtları açtı. Erken erişim imkanı şimdilik sadece ABD ile sınırlandırılsa da, buraya tıklayarak listeye isim yazdırmak mümkün.

Bir süre önce Meta da en yeni ve en gelişmiş sohbet botu olan BlenderBot 3’ü herkesin erişimine açmıştı. BlenderBot 3’ün tuhaf veya gerçek olmayan şeyler söyleyebileceğinin anlaşılması fazla zaman almasa da, bu tarz geri bildirimler almak sohbet botu demolarının önemli hedefleri arasında bulunduğu için söz konusu durum yadırganmamıştı.

Google ve Meta’nın test yöntemleri arasındaki fark da bu noktada dikkat çekiyor. Meta BlenderBot’u daha az sınırlarken, Google ise LaMDA 2’yi sadece üç basit modla herkesin erişimine açacak.

Bu modlar “Hayal Et”, “Hakkında Konuş” ve “Listele” adını taşıyor. Her bir mod sistemin işlevselliğini farklı bir açıdan test etmek için tasarlanmış. “Hayal Et” modunda kullanıcılar gerçek veya hayali bir yer adı söylüyor ve LaMDA orayı tasvir ediyor. “Hakkında Konuş” ise sohbet başlatacak genel bir konuyu ortaya atıyor. Burada da yapay zekânın bağlam içinde kalmayı başarıp başaramayacağı test ediliyor. “Listele” ise yapay zekânın bir konuyu etkileyici ve önemli maddelere ayırıp ayıramayacağını ölçüyor.

Google yapay zekâ tabanlı sohbet botunun ne zaman daha fazla ülkede daha fazla kişi tarafından test edilebileceği konusunda bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER