Teknoloji

Google yapay zeka şirketi DeepMind’ı satın aldı

Google’ın yapay zeka ve robotlara dair ilgisi artarak devam ediyor. Re/code’da yer alan habere göre, internet devi yapay zeka çalışmalarındaki yetenek havuzunu genişletmek adına bu alanda çalışmalar yapan DeepMind Technologies’i satın aldı.

google-kapi-logo

DeepMind kendisine ait web sitesinde misyonunu makine bazlı öğrenim ile nörobilimi birleştirerek genel amaçlı öğrenme algoritmaları oluşturmak olarak tanımlıyor. Google bundan kısa bir süre önce de robotlar üzerine çalışmalar yapan Boston Dynamics isimli şirketi bünyesine katmıştı.

Google tarafından The Verge sitesine yapılan açıklamada satın alma haberi doğrulanırken, bedeli konusunda bir açıklama yapılmadı. Re/code Google’ın DeepMind için 400 milyon dolar ödediğini öne sürüyor. Ancak The Information’da yer alan haberde Google’ın DeepMind için Facebook ile girdiği mücadeleden galip çıkmak için 500 milyon doları aşkın bir bedel ödediği iddia ediliyor. The Information’a göre, Google yapay zeka teknolojilerinin kötüye kullanılmaması amacıyla özel bir etik kurulu oluşturmuş durumda.

İlgili >> Re/code, The Information, The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER