Teknoloji

Google yapay zekâ teknolojisinin gücünü eğlenceyle test ediyor

google play store alışveriş

google yapay zekaGoogle yapay zeka konusundaki çalışmalarını farklı yöntemlerle test etmeyi sürdürüyor. Şirket bu testlerin en yenilerinden birisi için eğlenceli bir yol seçti. Emojilerle bir “define avı” başlatan şirket, otomatik öğrenme araçlarının küçük ve eğlenceli oyunlar hazırlamak için nasıl kullanılabileceğini gösteriyor.

Yeni deneyde oyuncular telefonlarının kameralarını kullanarak emojilere benzeyen nesne ve şekilleri buluyor. Bulunan her emoji, oyunculara tanınan süreyi artırıyor.

Google’ın deneyi oldukça eğlenceli görünse de, nesne tanıma konusunda zaman zaman sıkıntı yaşanabiliyor. Bazen oyunculardan istenen emojiyle birebir aynı olan bir nesne bulunsa da, yapay zekâ bunu kabul etmeyebiliyor. Kimi durumlarda da alakasız iki nesne birbirlerine benzer olarak değerlendirilebiliyor.

Google yapay zeka tabanlı teknolojilerinin yeteneklerini bu tarz deneylerle başarılı biçimde gösteriyor. Söz konusu deneyler, yapay zekâ teknolojilerinin gündelik hayata entegre edilebilmesi açısından da önem taşıyor. Google’ın bu hafta içinde başlayacak I/O 2018 konferansında da yapay zekâ eksenli önemli duyurular yapması bekleniyor. Emojili define avı için http://emojiscavengerhunt.withgoogle.com/ adresini ziyaret etmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER