Teknoloji

Google yapay zekâ çalışmaları için Fransa’da ekip kuruyor

Google Türkiye google fransa

google yapay zekaGoogle yapay zeka araştırmalarının kapsamını genişletmek için Fransa’da yeni bir ekip kuracağını açıkladı. Ülkede hâli hazırda yapay zekâ üzerine çalışma yapan araştırmacılarla işbirliği içinde olacağı belirtilen ekibin sağlıktan çevreye kadar uzanan geniş bir alanı kapsamayı hedefliyor. Google’dan yapılan açıklamada, ekibin çalışmalarının yayınlanacağı ve üretilen tüm kodların açık kaynaklı olacağı belirtildi.

Google Fransa bünyesinde özel bir yapay zekâ ekibi oluşturacak olan şirket, Fransa’daki ofisinin iş gücünü de yüzde 50 oranında artıracak. Buna ek olarak, ülkede genelinde açılacak dört merkezde Fransa vatandaşlarına ücretsiz olarak dijital okuryazarlık eğitimleri verilecek.

Fransa’da yapay zekâ üzerine araştırmalar yapan tek büyük teknoloji şirketi Google değil. Daha önce ülkede bir yapay zekâ laboratuvarı kuran Facebook, Fransa’da yapay zekâ inovasyonu için 10 milyon avro fon sağayacağını açıkladı. Söz konusu para; burslar, sunucular, kamu kuruluşlarının yararlanabileceği açık veri setleri ve Facebook’un Paris’teki yapay zekâ doktora programına 30 kişilik daha kontenjan eklenmesi için kullanılacak. Facebook’un Fransa’daki yapay zekâ ekibinin büyüklüğü de 30 kişiden 60 kişiye çıkacak.

Google yapay zeka araştırmalarıyla Fransa’ya hedeflerinde destek olmayı amaçlıyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin yapay zekâ inovasyonuna liderlik etmesini hedefliyor. Macron’un yakında ulusal bir yapay zekâ stratejisi açıklaması da bekleniyor. Google yapay zeka araştırmalarıyla Fransa’ya hedeflerinde destek olmayı amaçlıyor. Şirketin CEO’su Sundar Pichai, yeni yatırımlarıyla Fransa’ya gerçek bir dijital şampiyona dönüşmesinde yardımcı olmayı istediklerini belirtti.

İLGİLİ HABERLER